Jumé is een Nederlands tassenlabel opgericht in 2014 door Juul van de Meerakker. Opgegroeid met een vader als lederwarenspecialist, was Juul vanaf jongs af aan al aan het werk in zijn atelier. Inmiddels heeft zij zich ontwikkeld tot tassenontwerpster en –maakster van leren tassen. Het idee om een luiertassenlijn te starten kwam eigenlijk door de moeders in haar omgeving, allemaal met hetzelfde probleem, wat is nou een handige maar ook mooie luiertas?

Juul maakt al de luiertassen zelf in een lederwaren atelier in Eindhoven en richt zich vooral op ouders die exclusiviteit, ambacht & duurzaamheid waarderen.

Luiertas van Juul van de Meerakker uit Eindhoven in de Bijenkorf

EINDHOVEN – De luiertas van Juul van de Meerakker wordt binnenkort verkocht in de Eindhovense Bijenkorf. De Eindhovense presenteerde afgelopen woensdag haar product tijdens een door de Bijenkorf uitgeschreven wedstrijd voor vrouwelijke ondernemers.

 

Het warenhuis was op zoek naar producten van lokale startende onderneemsters om het bestaande assortiment aan te vullen. Van de drie vrouwen die hun product mochten presenteren in Eindhoven, sprong de tas van Van de Meerakker eruit, zo stelt vestigingsdirecteur Willem Regeer. De tas wordt ambachtelijk gemaakt en is van een lokale ondernemer. Er zit bovendien een mooi verhaal aan vast omdat er in haar familie al drie generaties tassen gemaakt worden. Van de Meerakker mag dankzij haar winst in Eindhoven ook meedoen aan de landelijke finale. Daar presenteren de winnaars van alle Bijenkorf-filialen hun product.

IMG_6880diaperbag taupe suede_4

Copyright by Jumédesign 2018